Ajankohtaista röntgenistä

8.2.2018 11.39

Ilmajoen röntgen suljettu 12.2.-9.3.2018

 

Ilmajoen röntgen on suljettuna viikot 7-10, jolloin vanhojen röntgenlaitteiden tilalle asennetaan uudet digitaaliset röntgenlaitteet.


12.2.–9.3. tehtävät kuvaukset hoidetaan Kurikan ja Jalasjärven terveyskeskuksissa. Hammaskuvaukset tehdään ainoastaan Jalasjärven röntgenissä, jossa on käytössä hammaskuvauslaite. Kaikkiin röntgentutkimuksiin varataan aika terveyskeskuksen ajanvarauksesta, kuten ennenkin. Mikäli hoidon tarpeen arviointia tehtäessä puhelimessa epäillään, että vaiva tarvitsee päivystyksellistä kuvaamista, saatetaan asiakas ohjata suoraan sinne kiiravastaanotolle, jossa röntgen on auki.


Uudet digitaaliset röntgenlaitteet otetaan käyttöön viikon 11 aikana, jolloin pystytään tekemään jo jonkin verran kuvauksia. Hammaskuvaukset aloitetaan Ilmajoella viikolla 12.
Palaa otsikoihin 

Röntgentoiminnan muutokset

 

Röntgen

Aukioloajat

Röntgenit ovat auki maanantaista perjantaihin ajanvarauksella, viikonloput suljettu:

Jalasjärvellä ma–to klo 8.00–14.45, pe 8.00–14 (Koskitie 4, 61600 Jalasjärvi)

Ilmajoella ma–to klo 7.45–15.15, pe 7.45–13.30 (Pappilantie 2, 60800 Ilmajoki)

Kurikassa ma–to klo 8.00–15.30, pe 8–14 (Mäkitie 47, 61300 Kurikka)
kurikan_röntgen_9

 

Suoritamme röntgenkuvaukset ainoastaan lääkärin lähetteellä, joko terveyskeskuksien omien lääkäreiden lähetteellä tai yksityislääkäreiden lähetteellä.

Yksityislääkärien lähetteellä tulevat potilaat saavat tutkimuksen yhteydessä röntgenkuvat mukaan cd-levyllä toimitettavaksi lähettävälle lääkärille. Lasku tutkimuksesta tulee potilaalle kotiin postitse muutaman päivän kuluttua.


Ultraäänitutkimukset tehdään vain terveyskeskusten lääkäreiden lähetteillä. Potilasohjeet ultraäänitutkimukseen saatte vastaanoton hoitajilta vastaanottoaikaa tilatessanne. Ultraäänitutkimuksia tehdään radiologien toimesta JIK-alueen terveyskeskuksissa (Ilmajoki ja Kurikka) 1–2 viikon välein ajanvaruksella.Sähköinen kuvansiirto ja röntgenkuvien poltto


Sähköinen kuvansiirto Seinäjoen Keskussairaalan digitaalikuva-arkistosta onnistuu seuraaviin paikkoihin: TAYS Tampere, HUS Helsinki ja Uusimaa, KYS Kuopio, OYS Oulu, TYKS Turku, Vaasan ja Kokkolan keskussairaala, Keski-Suomen ja Satakunnan keskussairaala Jyväskylä/ Pori,  Suomen Terveystalo ja Tekonivelsairaala Coxa.


Kuvien siirtoon on oltava potilaalta suostumus. Asiakas pyytää itse kuvien siirtoa Seinäjoen keskussairaalan kuvatarkastuksesta.


Mikäli kuvat halutaan cd:lle tai kun sähköinen kuvansiirto ei ole mahdollista, tilataan cd:t Seinäjoen keskussairaalan kuvatarkastuksesta. 


Kuvatarkastuksen puh. 06 415 4602, johon voi soittaa klo 8.00–15.00 välisenä aikana.


Tilattaessa rtg-kuvia cd-levylle pyydämme huomioimaan, että kuvat on tilattava vähintään kolme arkivuorokautta ennen kuin kuvia tarvitaan.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä