Ajankohtaista lääkärinvastaanotoilla

23.11.2017 13.15

Sairaanhoitajien ajanvarauksellisella vastaanotolla pyritään tukemaan asiakkaan hyvää hoitoa

Jurvan terveysasemalla halutaan panostaa entistä enemmän asiakkaiden kokonaisvaltaiseen, hyvään ja huolelliseen hoitoon. Jurvan terveysasemalta tulee varata aika hoitajan vastaanotolle. Ajanvarauksellinen vastaanottotoiminta on asiakkaan eduksi. Asiakkaan asioihin pystytään paneutumaan kunnolla ja yksityisyyden suoja säilyy, kun keskustelu käydään kahden kesken vastaanottohuoneessa sen sijaan, että keskustelu tapahtuisi vastaanottoluukulla.

 

Hoitajan vastaanotolle voi tulla keskustelemaan terveyteen liittyvästä huolesta tai pitkäaikaissairauden hoidosta. Lisäksi otetaan vastaan flunssa- ja vatsatautiasiakkaita, joille hoitaja voi tarvittaessa kirjoittaa sairauslomatodistuksen.

 

Hoitajan vastaanotolla käydään huolellisesti läpi asiakkaan kokonaistilanne, selvitetään millaisten oireiden vuoksi asiakas on hakeutunut vastaanotolle sekä tehdään hoidontarpeenarviointi. Yhdessä asiakkaan kanssa käydään läpi mm. hänen perussairautensa, lääkitykset, elintavat, mahdollisten apuvälineiden ja muiden apujen tarve. Selvityksen pohjalta annetaan hoito-ohjeita, neuvontaa ja sovitaan asiakkaan kanssa jatkohoidosta. Tarvittaessa hoitaja voi lähettää asiakkaan laboratoriokokeisiin tai ottaa ns. pikaverikokeita.

 

Jatkohoidon suunnitteluun hoitaja saa tarvittaessa tukea lääkäriltä. Hoitajalla on mahdollisuus soittaa kanta-Kurikan pikapolille ja kysyä lääkäriltä neuvoa tai tarvittaessa ohjata lääkärin vastaanotolle. Lisäksi hoitajalla on käytettävissä etäyhteys kanta-Kurikan terveyskeskukseen. Etäyhteys toimii tietokoneen verkkokameran välityksellä, jolloin asiakas ja lääkäri näkevät ja kuulevat toisiaan.

 

Jurvan terveysasemalla työskentelee myös sairaanhoitaja, jolla on rajattu lääkkeen määräämisoikeus. Sairaanhoitaja pystyy kirjoittamaan asiakkaalle esimerkiksi reseptin silmätulehdukseen, nielutulehdukseen (angiina) ja tietyissä tilanteissa virtsatietulehdukseen. Kevään 2018 aikana Jurvassa alkaa myös fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta, jonne ohjataan alaselkä- ja olkapäävaivoista kärsiviä asiakkaita.

 

Hoitajien vastaanotot eivät ole päivystyspisteitä. JIK ky:n päivystys tapahtuu arkipäivisin Kurikassa, Ilmajoella ja Jalasjärvellä.


health-2382316_1920


Palaa otsikoihinLääkärin- ja hoitajanvastaanotot

Asiakkaat tulevat vastaanotoille ajanvarauksen kautta. Ajanvarausta hoitava terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi asiakkaan hoidon tarpeen ja varaa asiakkaalle ajan joko lääkärille tai päivystävälle sairaanhoitajalle. Ajanvarauksessa annetaan myös neuvoja ja hoito-ohjeita, mikäli vastaanottokäynti ei ole tarpeellinen. 

 

Aikaa varattaessa asiakkaita pyydetään kertomaan vastaanottokäynnin syy, jotta vastaanotolle voidaan varata riittävä aika. Vastaanottokäynnille pyydetään ottamaan mukaan kaikki käytössä olevat lääkereseptit ja hoidon seurantaan liittyvät paperit (esim. verenpaineen seurantakortti). 

 

Lääkärinvastaanottojen ajanvarauksen kautta varataan vastaanottoajat pääsääntöisesti myös ns. asiantuntijasairaanhoitajille (diabeteshoitaja, astmahoitaja, sydänhoitaja, reumahoitaja, jne.) 

Terveyskeskuslääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan sekä äkillisesti sairastuneita että pitkäaikaissairaita potilaita. Tarvittaessa lääkäri kirjoittaa lausuntoja ja todistuksia.

 

Lääkärien vastaanotto toimii sekä päivystys- että ajanvaraus-vastaanottona.

 

Jos et pääse varaamallesi vastaanotolle, muistathan perua vastaanottoaikasi! Peruuttamattomasta lääkärinvastaanottoajasta peritään sakkomaksu. 


Muualla Jikky.fi-sivustolla


Muualla verkossa


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä