Ajankohtaista potilastiedon arkistosta


Kansallinen potilastiedon arkisto eli KanTa

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä aloittaa potilastietojen arkistoimisen valtakunnalliseen potilastiedon arkistoon 7.6.2014.

Valtakunnallisen arkiston hyödyt

Kun hoitotiedot ovat ajan tasalla potilastiedon arkistossa ja ne ovat valtakunnallisesti terveydenhuollon ammattihenkilöiden yhteisessä käytössä, potilasturvallisuus ja hoidon laatu paranevat. Arkiston avulla voidaan myös helpommin hyödyntää potilaan aikaisempia tutkimustuloksia ja välttää turhia hoitotoimenpiteitä. Kaikki tiedonsiirto terveydenhuollon ja Potilastiedon arkiston välillä tapahtuu salattuna.

Omien tietojen katselu

Kun tietojanne on arkistoitu Kanta-palveluihin kuuluvaan Potilastiedon arkistoon, voitte itse käydä katsomassa niitä verkosta. Sähköiset reseptit ja muut palveluun tallennetut terveystiedot (= palvelun käyttöönoton jälkeen kirjatut keskeiset tiedot) voi tarkistaa milloin tahansa Omakanta-palvelusta osoitteesta www.kanta.fi/omakanta. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.


Suostumus tietojen käyttöön muissa terveydenhuollon yksiköissä

Arkiston tiedot ovat terveydenhuollon käytettävissä muuallakin kuin omassa
terveyskeskuksessa, jos annatte itse siihen suostumuksen. Suostumuksen
voi käydä antamassa Omakanta-palvelussa, jossa samalla kuitataan luetuksi aiheeseen liittyvä informaatio. Samat asiat voi hoitaa myös seuraavan hoitokäynnin yhteydessä, mutta vastaanottokäyntien sujuvoittamiseksi on toivottavaa, että asia olisi hoidettu verkossa hyvissä ajoin. 

Esitteet

Omakanta- portti omiin tietoihisi


Informaatiota Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon organisaatioiden, eli myös JIK ky:n liittymisestä Kansalliseen potilastiedon arkistoon

Kanta.fi-verkkosivut

Kansallisesta potilastiedon arkistosta löydät lisätietoa tästä (linkki www.kanta.fi -sivulle).

 

Esittely- ja infovideot kansallisesta potilastiedon arkistosta

Videomuotoinen yhteenveto Kansallisen potilastiedon arkiston käytöstä ja sen ominaisuuksista. 


Kanta-info 40x130

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä