Ajankohtaista neuvoloissa/perhekeskuksissa

19.4.2018 10.55

Muutoksia kansallisessa rokotusohjelmassa

Sosiaali- ja terveysministeriön rokotuksia koskeva asetus tuli voimaan 23.3.2018. Asetus on tuonut isoja muutoksia kansalliseen rokotusohjelmaan.


Kurkkumädältä sekä jäykkäkouristukselta suojaavan rokotteen tehoste annetaan jatkossa 20 vuoden välein. Aikaisemmin tehosterokote on annettu 10 vuoden välein. Maaliskuusta 2018 alkaen tehosterokote annetaan 45 ja 65 vuoden iässä. Yli 65-vuotiaille normaali tehosteväli on edelleen 10 vuotta, mutta alle 65-vuotiaat tarvitsevat jatkossa tehosteen vain 20 vuoden välein. Jatkossa ensimmäinen tehosterokote annetaan 25 vuoden iässä. 25-vuotiaille annettava rokote toimii yhdistelmärokotteena, jossa on mukana suoja hinkuyskää vastaan.


Jatkossa 6-vuotiaille tarjotaan yhdistelmärokote, joka suojaa sekä tuhkarokolta, vihurirokolta, sikotaudilta että vesirokolta.


Muutokset astuvat voimaan myös JIK-alueella THL:n ohjeistuksen mukaisesti, kertoo JIK ky:n terveydenhoitaja Mari Rajamäki.


Mikäli ihmisillä on tarvetta erilaisille rokotuksille, esimerkiksi ulkomaanmatkan lähestyessä, olisi hyvä, että terveydenhoitajiin otetaan ajoissa yhteyttä. Moni rokote tulee antaa jo hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta ne toimivat, ohjeistaa Rajamäki yleisesti rokotteisiin liittyen.


Palaa otsikoihinTervetuloa JIK-alueen perhekeskusten / neuvoloiden sivuille

IMG 0533 pakattu

Täältä löydät tietoa


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä