Ajankohtaista neuvoloissa/perhekeskuksissa

5.9.2017 11.11

JIK ky:ssä annetaan vesirokkorokote 15.9.2017 alkaen kaikille 1,5 – 11-vuotiaille lapsille

 

JIK ky:ssä tarjotaan maksuton vesirokkorokote kaikille lapsille, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa. Vesirokkorokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan.


Lasten ja nuorten vesirokkorokotteet annetaan neuvoloiden ja koulujen ikäkausitarkastuksissa. Ylimääräisiä käyntejä tai joukkorokotuspäiviä ei järjestetä.


Rokotussarja sisältää kaksi rokoteannosta. Ensimmäinen rokote annetaan 18 kuukauden iässä neuvolakäynnin yhteydessä. Toinen rokote annetaan 6 vuoden iässä. Rokotteita annetaan myös 11-vuotiaille ja sitä nuoremmille, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa. Tarkoituksena on, että kaikki rokottamattomat lapset saavat 2 rokotetta 12 ikävuoden loppuun mennessä.

 

Vesirokko on koko kehon tulehdustila, jonka oireita ovat mm. 5-7 vuorokautta kestävä rakkulaihottuma sekä kuume. Aikuisille vesirokko iskee lapsia rajummin.

Vesirokko tarttuu ihmisestä toiseen helposti. Vesirokkoon sairastunut tartuttaa rokkoa eteenpäin jo kahden vuorokauden ajan ennen oireiden ilmaantumista. Tarttuvuus puolestaan jatkuu peräti 4-5 vuorokautta ihottuman alusta. Sairauden jälkeen vesirokko jää elimistöön ja voi aiheuttaa myöhemmin kivuliaan rakkulataudin eli vyöruusun. Muita jälkitauteja ovat mm. laaja-alainen ihon bakteeritulehdus, keuhkokuume ja aivotulehdus. Vesirokkorokote suojaa sekä vesirokolta että sen jälkitaudeilta.


Lisätietoa JIK ky:ssä vesirokkorokotteista antaa:

Ilmajoella terveydenhoitoja Mari Rajamäki, puh. 044 790 2485 (Soittoaika ma-pe klo 12–13)

Jalasjärvellä terveydenhoitaja Seija Juupaluoma, puh. 040 772 1665

Kurikassa terveydenhoitaja Mervi Piirto, puh. 050 591 5956 (Soittoaika ma-pe klo 12–13)


Palaa otsikoihinTervetuloa JIK-alueen perhekeskusten / neuvoloiden sivuille

IMG 0533 pakattu

Täältä löydät tietoa


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä