Seksuaalisuus on ihmeitä tekevä asia ihmisen elämässä; koko elämän mukana oleva asia.

Anna itsellesi riittävästi aikaa pohtia, harkita ja sen jälkeen itse päättää seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Tässä pohtimisessa voit apuna käyttää kouluterveydenhoitajia. Monesti tuntuu siltä, että kaikki asiat pitää kokea, hallita, osata ja saada juuri tässä ja nyt. Kuitenkin sinulla on koko loppuelämä aikaa elää täysillä ja jokaisesta hetkestä nauttien! Itsestään pitäminen on tärkeää. Jos et pidä itsestäsi, et juuri anna muille mahdollisuuksia pitää sinusta.

Murrosiässä koetaan paljon uusia, voimakkaitakin tunteita. Välillä tunteet kulkevat äärilaidasta toiseen, ja ne saattavat vaikeuttaa elämää. Negatiiviset tunteet voivat tuntua rankoilta, repiviltä ja kipeiltä. Silti tunteita ei kannata tukahduttaa, vaan kannattaa yrittää löytää erilaisia positiivisia tapoja negatiivisten tunteiden käsittelyyn. Ennekuin asiat ovat solmussa , käy juttelemassa kouluterveydenhoitajalle.


Lisää tietoa kasvusta ja kehittymisestä sekä seksuaalisuudesta löydät Väestöliiton sivuilta.

JIK-alueen perhesuunnitteluneuvoloitten yhteystiedot löydät täältä ja tietoa miten perhesuunnittelu toteutuu JIK-alueella.

Jos mietit sukupuolitaudin mahdollisuutta, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai perhesuunnitteluneuvolaan tai lääkäriin.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä