Päivystys


Päivystys ja ajanvaraukselliset kiirevastaanotot JIK-alueella

Arkipäivien päivystys ma-pe klo 8-16 Ilmajoen ja Kurikan terveyskeskuksissa sekä Jalasjärven terveysasemalla. Lisäksi ajanvarauksellinen kiirevastaanotto ma-to klo 8-20 Ilmajoen ja Kurikan terveyskeskuksissa sekä Jalasjärven terveysasemalla. 

Ilta- ja yöpäivystys Seinäjoen keskussairaalassa ma-pe klo 16−08 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä ympäri vuorokauden.

Perjantai-iltojen, viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanotot JIK-alueen terveyskeskuksissa näet alla olevasta taulukosta (klikkaa kuvaa, niin näet taulukon isompana).

Huom!

Jos olet epävarma, voit aina soittaa lähimmän terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Puhelimessa arvioidaan tilanne ja ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Jos terveyskeskus on suljettu, puhelinvastaajassa on ohjeistus soittajille. Terveyskeskusten yhteystiedot löydät täältä.

AMBULANSSI TILATAAN AINA HÄTÄKESKUKSESTA NUMEROSTA 112
 

Vuoden 2018 kiirevastaanotot löydät täältä.


Päivystyksenä hoidetaan vain kiireellistä ja välitöntä hoitoa tarvitsevat potilaat, joiden hoitoa ei voida siirtää ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa.

Reseptejä ei uusita iltapäivystyksen aikana eli arkisin klo 16:n jälkeen eikä viikonloppuisin.

Päivystystapauksia ovat esimerkiksi: Rintakipu, äkillinen hengenahdistus, halvausoire, kaatava huimaus, kouristelu, tajunnantason lasku, äkillinen sekavuus, äkillinen vatsakipu tai muu voimakas kiputila, vuotava haava, luunmurtumaepäily, verisuonitukos, keskenmenouhka, kova korvakipu (kipulääkkeestä huolimatta), korkea kuume ja yleistilan lasku, palovammat, kuivumisepäily rajun ripulin tai oksentelun seurauksena, virtsaumpi, kuumeiset virtsatietulehdukset sekä vammat ja työtapaturmat jne.

Päivystykset yhteystietoineen löydät Viikonlopun ajanvarauksellinen kiirevastaanotto -tiedotteesta. Seinäjoen keskussairaalan ensiapu (Y-talo) p. 06 4154 555 (soita aina ensin!).

Kurikka ja Ilmajoki vuorottelevat viikonlopun ajanvarauksellisessa kiirevastaanotossa pääsääntöisesti siten, että Kurikka päivystää parittomien viikkojen viikonloppuina ja Ilmajoki parillisten viikkojen viikonloppuina. Katso alla oleva päivystysilmoitus ja aikataulut JIK-alueella.

Ambulanssi

Ambulanssi tilataan yleisestä hätänumerosta 112.

Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys

Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys järjestetään keskitetysti Etelä-Pohjanmaan alueella 1.1.2016 alkaen.

Päivystyshoidon tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse.

Viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8−12 soitetaan numeroon 06 425 5428. Muina aikoina asiakkaat voivat ottaa yhteyttä JIK ky:n terveyskeskuksen päivystysnumeroon, eli kulloinkin päivystävän terveyskeskuksen numeroon.

Y- talon hammaslääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella osoitteessa Koskenalantie 18, Seinäjoki seuraavasti:
- ma−to klo 16−21
- pe ja arkipyhien aattopäivinä klo 15−21
- viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8−21