rontgen

Röntgen

Röntgenin aukioloajat

Röntgenit ovat auki ma-pe ajanvarauksella, viikonloput suljettu:

Jalasjärvi: ma–to klo 8.15–14.45, pe 8.15–14
Ilmajoki: ma–to klo 7.45–15.15, pe 7.45–13.30
Kurikka: ma–to klo 8.00–15.30, pe 8–14

Ajanvarauksen yhteystiedot löydät täältä.

Lähetteet

Suoritamme röntgenkuvaukset ainoastaan lääkärin lähetteellä, joko terveyskeskuksien omien lääkäreiden lähetteellä tai yksityislääkäreiden lähetteellä.

Yksityishammaslääkärien lähetteellä tulevat hammaskuvauspotilaat saavat tutkimuksen yhteydessä röntgenkuvat mukaan cd-levyllä toimitettavaksi lähettävälle lääkärille. Hammaskuvat saadaan poltettua cd-levykkeelle jokaisessa röntgenyksikössä. Hammaskuvat voidaan polttaa levykkeelle vain siinä yksikössä missä tutkimus on suoritettu. Yksityislääkäreiden lähetteellä muihin kuvauksiin tulevien potilaiden kuvat voidaan polttaa cd-levylle vain Jalasjärven röntgenissä. Kurikan ja Ilmajoen terveyskeskuksessa kuvat poltetaan keskussairaalassa ja se on maksullista (kts alla). Lasku tutkimuksesta tulee potilaalle kotiin postitse.

Ultraäänitutkimukset tehdään vain terveyskeskusten lääkäreiden lähetteillä. Potilasohjeet ultraäänitutkimukseen saatte vastaanoton hoitajilta vastaanottoaikaa tilatessanne. Ultraäänitutkimuksia tehdään radiologien toimesta JIK-alueen terveyskeskuksissa (Ilmajoki ja Kurikka) 1–2 viikon välein ajanvaruksella.

Sähköinen kuvansiirto ja röntgenkuvien poltto

Sähköinen kuvansiirto Seinäjoen Keskussairaalan digitaalikuva-arkistosta onnistuu seuraaviin paikkoihin: HUS Helsinki ja Uusimaa, Keski-Suomen keskussairaala Jyväskylä, Kokkolan keskussairaala, KYS Kuopio, Mehiläinen, OYS Oulu, Pihlajalinna, Satakunnan keskussairaala Pori,  Suomen Terveystalo, Synlab, TAYS Tampere, Tekonivelsairaala Coxa, TYKS Turku ja Vaasan keskussairaala.

Kuvien siirtoon on oltava potilaalta suostumus. Asiakas pyytää itse kuvien siirtoa Seinäjoen keskussairaalan kuvatarkastuksesta.

Mikäli sähköinen kuvansiirto ei ole mahdollista ja kuvat halutaan cd:lle ne tilataan Seinäjoen keskussairaalan kuvatarkastuksesta. Kuvien polttaminen keskussairaalassa maksaa 20 euroa.

Kuvatarkastuksen puh. 06 415 4602, johon voi soittaa klo 8.00–15.00 välisenä aikana.

Tilattaessa röntgenkuvia cd-levylle pyydämme huomioimaan, että kuvat on tilattava vähintään kolme arkivuorokautta ennen kuin kuvia tarvitaan.