Ajankohtaista

Ajankohtaista perhekeskuksessa

8.10.2018 8.40

Joulun 2018 hyväntekeväisyyskampanjat Lahjapuu ja Joulupuu käynnistyvät

Joulun 2018 hyväntekeväisyyskampanjat käynnistyvät jälleen. Ilmajoella, Jurvassa ja Jalasjärvellä toimii Joulupuu-keräys, joiden toiminnasta ja käynnistymisestä löydät lisätietoa täältä. Kanta-Kurikan alueella toimii Lahjapuu-keräys.

Kanta-Kurikan Lahjapuu-keräys

Lahjapuu-keräys on hyväntekeväisyyskampanja, jolla kerätään joululahjoja vähävaraisille kurikkalaisille lapsille. Lahjapuu-keräyksen järjestää Jik ky/ perhekeskus Kurikka yhteistyössä Kurikan Kaupungin, Kurikan seurakunnan, SPR:n ja Kelan kanssa.

Vuonna 2017 Kurikassa lahjan sai yli 100 lasta. Nöyrä kiitos siitä lahjoittajille! Joulu on perinteisesti antamisen aikaa, mutta tilanne voi olla perheissä sellainen, että rahat kuluvat ruokaan ja laskuihin, eikä lapsille pystytä hankkimaan joululahjoja. Tällöin lahjoituksesta on perheelle suuri apu. Lahjapuu -keräyksen lahjoittajista suurin osa on yksityisiä henkilöitä, mutta myös järjestöt, yhdistykset, piirit, kerhot ja yritykset auttavat meitä välittämään lapsille jouluiloa lahjan muodossa.

LAHJAPUU-LAHJAA TOIVOVAT:

Tänäkin vuonna perheet itse voivat ilmoittaa lasten lahjatarpeesta 1.10-9.11 välisenä aikana erillisellä lomakkeella. Lomakkeita saa Kurikan perhekeskuksesta, SoPeVasta, Kurikan seurakunnan diakoniatoimistosta, Kurikan Kelasta sekä Kurikan pääkirjastosta. Lomake palautetaan suljetussa kuoressa SoPeVan (Laurintie 31) tai perhekeskuksen (Asematie 5) ulkopuolella olevaan lukolliseen postilaatikkoon tai diakoniatyöntekijälle. Kuoriin merkintä LAHJAPUU. Lasten ja perheiden nimiä ei merkitä Lahjapuu-kortteihin, vaan puun kortteihin kirjoitetaan lapsen sukupuoli ja ikä sekä mahdollinen lahjatoive.

LAHJOITTAJAT:

Lahjapuun löydät Kurikan Halpa-Hallista la 24.11 klo 10-18 välisenä aikana. Voit hakea puusta kortin, josta selviää lapsen sukupuoli ja ikä. Ostettuasi ja paketoituasi lahjan, palauta se lahjapuulle lapsen tietojen kanssa. Tämän jälkeen Lahjapuu siirtyy Kurikan pääkirjastoon 26.11 – 7.12. väliseksi ajaksi. Josta voit hakea puusta kortin ja palauttaa paketoidun lahjan. Palauta lahja lahjapuulle pe 7.12 klo 15 mennessä lapsen tietojen kanssa.

Mikäli haluat antaa lahjan ilman, että haet ensin puusta korttia, merkitse lahjan päälle paketin sisältö, esim. ” legoja 2-vuotiaalle pojalle” tai ”satukirja 4-7 -vuotiaalle”. Tämä helpottaa etsimään lahjalle sopivaa vastaanottajaa.


Lisätietoja Perhekeskuksesta:

Merja Syrjälä p. 040-5834856
tai Minna Mattila p. 044-5884720 

lahaj


Palaa otsikoihin